Sprekers

Korte CV’s van de docenten

Marius Buiting is directeur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ). Hij is al enige jaren voorzitter van de advisory board van de European Health Futures Forum EHFF. Daarnaast bekleedt hij het voorzitterschap van de special interest group health futures van de European Health Management Asscoiation. Buiting geeft regelmatig masterclasses innovatie aan medisch specialisten en bestuurders. Tenslotte leidt hij een werkgroep binnen de NVTZ over toezicht op innovatie.

Wim Schellekens is strategisch adviseur op het terrein van implementatie en opschaling in de zorg. Eerder in zijn carrière was hij huisarts, medisch adviseur bij de Ziekenfondsraad, directeur van CBO, bestuurder van het Reinier de Graaf ziekenhuis en hoofdinspecteur curatieve zorg. De laatste jaren publiceert hij regelmatig over implementatie en opschaling van zorgvernieuwing.

Guus Schrijvers is gezondheidseconoom en was hoogleraar Public health bij het Julius Centrum van het UMC Utrecht. In 2014 kwam zijn boek uit Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel. In 2016 volgde zijn boek Integrated Care: better and cheaper. Tegenwoordig publiceert Schrijvers columns in Zorgvisie en in zijn eigen tweewekelijkse Nieuwsbrief Zorginnovatie.

Per middag treedt een hoofddocent op. Daarnaast is er een co-docent  die gespreksleider is. Beide docenten begeleiden twee subgroepen die zij afwisselend bezoeken. Een subgroep telt maximaal vier personen. Indien er meer dan 16 deelnemers zijn, contracteren wij extra docenten.